Välkommen till Orbio
- en tillförlitlig hjälp för sundare näring med en hemmakvarn!

Känner du till att mjölet och flingorna du köper i affären i de flest fall har malts flera veckor eller månader innan de används? När fullkorn krossas, rullas eller mals börjar kornet snabbt oxidera. Redan efter en timme har kornet blivit gammalt. I säd, örter, kryddor vilar näringsämnena inuti tills kornet öppnas. Vid malning med spannmålskvarn frigörs den flyktiga groddoljan, enzymer och vitaminer med aromatisk smak och spänst.

SAMAP-kvarnen är den enda stenkvarnen på marknaden som har ett slutet system och är luftkyld.

SAMAP´s mjölkvarnar är idealiska för hemmabagaren som vill ha ett stenmalet färskmalet helkornsmjöl. De mal de flesta torra sädeskorn såsom; vete, korn, havre, risgryn, speltvete(dinkel), råg, hirs, bovete, quinoa, olika sorters linser och sojaböner även torra kryddor. F100 kvarnen mal också hela majskorn och kikärtor. SAMAP´s mjölkvarn ger dig det finaste mjöl, när det passar dig. Bli mjölnare med egen kvarn! 

Att känna doften av nybakat surdegsbröd av färskmalet fullkornsmjöl på en stenkvarn, det sprider välmående och sundhet. 

Glutenallergiker / Celiaki kan med fördel mala eget glutenfritt mjöl  och baka eget bröd av glutenfria mjölsorter och frön såsom majs, bovete, hirs, kikärter, soja, quinoa, ris, amarant och torra frön. Med en egen SAMAP-kvarn kan man göra sina egna färska blandningar vilket är svårt att få tag ute i handeln.

 

 

Hushållskvarnarna har löst mjölproblemet.
Läs mer >>

Vad är det som är så speciellt med SAMAPs sädeskvarnar?
Läs mer >>

Frågor och svar
Hittar du här >>

Historik om SAMAP
Kvarnarna tillverkas fortfarande helt för hand i Andolsheim/Frankrike. Kvarnstenarna gjuts för hand och kvarnen är alltigenom en mycket hög kvalitetsprodukt med en patenterad luftkylning.
Läs mer >>

SAMAP V handkvarn
Väldigt enkel men robust och praktisk stenkvarn som producerar fint mjöl med en lätt handrörelse.

SAMAP  F 100 en elektrisk modell med självslipande naturstenar av naxos-basalt. Kvarnen  har ett slutet system med unik patenterad luftkylning. Inget mjöldamm i köket och minimal värmeutveckling som gör att man kan mala säd oavbrutet.